Bovieran på väg till Svedala.....
Vid väg 108/gamla idrottsplatsen planerar bostadsföretaget Bovieran att bygga ett bostadskomplex med 3 bostadslängor, en glasad vägg och ett glastak som skapar en innergård där temperaturen är runt 15-25 grader. Det ger möjlighet att skapa en vinterträdgård med olika exotiska växter och där bland palmerna kan man slå sig ner och prata bort en stund med grannen eller kanske spela boule eller varför inte planera för en god middag i gemensamhetslokalen. Allt detta berättade Karin Robertsson från bostadsföretaget Bovieran om på vårt välbesökta möte den 9 oktober på STC.
Inflyttning 2023
Lägenheterna är på 2-3 rum, största lägenheten är på 87 kvm, men konceptet innehåller inte bara bostäder och vinterträdgård utan också möjlighet att ha gäster som vill sova över i en gästlägenhet. I gårdshuset hittar man en bastu där man kan koppla av och umgås och utanför huset finns en stenlagd plats där man kan skapa en grillplats.
Detaljplanen för bygget har vunnit laga kraft och Svedala kommuns Tekniska förvaltning kommer att påbörja markarbetet inom kort. Försäljningsstart av bostadsrätterna är planerad till våren 2021 och går allt enligt planeringen så är det inflyttning under 2023.
Bostadsföretaget Bovieran finns redan etablerade på ett flertal platser i landet. Närmare info kan man få på företagets hemsida www.bovieran.se