Presidenten har ordet...
 
Nu är vi igång med våra digitala klubbmöten!
 
Tack till Jan Rothman - världsmästare i gin!
Vi var drygt 30 närvarande klubbmedlemmar förutom vår gäst Carina Jönsson som vid fredagens digitala klubbmöte - trots lite uppkopplingsstrul i början - fick lära oss en hel del om gin. År 2017 vann Skånska Spritfabriken priset "Världens bästa gin till gin & tonic" och fick därmed IWSC Trophy för sin g-Gin London Dry på bilden ovan. Vi fick höra att den är smaksatt med enbär, peppar, kardemumma, kvanne och koriander. Enligt Jan Rothman kan den förändra synen på vad gin handlar om. Inte minst är det skånska friska och syrliga äpplet enligt honom en bättre utgångspunkt än de sydligare och sötare utländska äpplena. Förutom ovan nämnda internationella pris har g-Gin även utsetts till bästa svenska gin av dinvinguide.se och 2018 mottog det här lilla destilleriet i Södra Sandby Skånska Gastronomipriset för "innovativ och smakfull tillverkning, entreprenörskap och nytänkande."
 
På basis av det skånska äpplet producerar dock Skånska Spritfabriken mer än enbart olika sorters gin, t ex även en utsökt Äppelbrandy. Bland annat detta kan du läsa mer om i Inger Ekholm Svenssons reportage från klubbmötet på vår Facebooksida.
 
Stort grattis och stort tack till Jan Rothman för sitt digitala besök hos oss i Svedala Rotaryklubb! Som programvärd för mötet kommer Daniel Grip ombesörja att Jan Rothman överräcks klubbens symboliska gåva i form av lokalproducerad honung som tack för besöket och föredraget.
 
Grattis till vinnarna i projektlotteriet!
800 kronor kom in via projektlotteriet i samband med fredagens klubbmöte, vilket innebär 40 sålda lotter à 20 kronor. Tack till lottköparna och grattis till vinnarna som denna gång blev:
 1. Kerstin Peterson-Brodda
  Rött vin och kakor (gåvor av John Tegger/Ingegerd Eriksson)
 2. Hans Järvestam
  Tavla (gåva av Diana Kjärsgård)
 3. Gun Olander
  Bok (gåva av Gun Olander)
Gun Olander skickar följande hälsning:
"Hej, kul att vinna men jag nöjer mig med det. Då vi själv skänkt vinsten så låter vi den gå tillbaka till lotteriet igen. Två vinster på raken, det är mer än man kan säga om postkodlotteriet där vi varit med från start och i veckan som gick faktiskt också vann för andra gången (två handdukar som vem vet, de kanske dyker upp så småningom). Jag kommer hädanefter att rekommendera Svedala Rotaryklubbs lotteri framför postkodlotteriet, här går ju dessutom hela summan till välgörenhet.
För övrigt ett trevligt möte i går."
 
Tack till Gun Olander för trevlig hälsning och tack till alla som skänker gåvor till projektlotteriet vilket gör att intäkterna kan gå oavkortat till välgörenhetsprojekt!
 
Vinsterna ställs undan och kan hämtas i receptionen på STC när du har vägarna förbi, men ring gärna först på 040-37 09 60 för att vara säker på att receptionen är öppen och bemannad när du kommer inom.
 
Nästa digitala klubbmöte om ledarskap i kristid
Vid nästa digitala klubbmöte den 29/1 kan vi se fram emot ett föredrag av vår kommundirektör tillika klubbmedlem Johan Lundgren om LEDARSKAP I KRISTID - ett högst aktuellt tema mot bakgrund av Corona-pandemin som vi befinner oss mitt uppe i. Missa inte detta!
 
Webbinarer i ClubRunner för funktionärer och nyckelpersoner
Jag önskar påminna alla nyckelpersoner inom klubben såsom våra ordföranden, kontaktpersoner och styrelseledamöter om att det nu finns några gyllene tillfällen att på ett enkelt sätt lära sig mer om hur vårt IT-system ClubRunner fungerar. Nu under vintern anordnar vårt distrikt fem kort webbinarer, omkring en timme långa, där man onsdagskvällar kl 19-20 går igenom funktionerna i ClubRunner. Vid varje tillfälle fokuserar man på en funktion eller en grupp av närliggande funktioner.
Så här ser programmet ut:
 • 20/1: Mejl, nyhets- och veckobrev, kontakter
 • 27/1: Medlemshantering och RI-integrering
 • 3/2: Evenemang, teckningslistor
 • 10/2: Organisation, funktionärer, behörighet, närvaro
 • 17/2: Klubbens hemsida
Webbinarerna leds av Mats Håkanson och Stellan Larsson. Webbinarerna kommer även att spelas in och läggas upp på distriktets hemsida. Anmälan ska göras senast kl 14 utbildningsdagen. Om du önskar delta, men inte har fått mejl från distriktet med anmälningslänkar, så kan du kontakta mig.
 
För övrigt påminner jag alla klubbens medlemmar om att vår egen IT-samordnare Roland Johansson är behjälplig om du har frågor kring ClubRunner, t ex hur du loggar in på hemsidan och hur du använder hemsidan. Du kan kontakta Roland på tel 0703-93 82 64 eller roland.vemmenhog@hotmail.com
 
En historisk vecka!
Vi är nu inne i en vecka som kommer att gå till historien på det ena eller det andra sättet. Onsdag kväll kl 18:00 svensk tid äger presidentskifte och installation av ny amerikansk president rum. Mot bakgrund av stormningen av Capitolium den 6/1 känns det denna gång som att "allt kan hända". Låt oss hoppas att det trots allt blir en fredlig installation och att veckan således kan gå till historien på ett positivt sätt. Det som händer i USA påverkar oss alla.
 
Vår klubbmedlem Peter Jönsson har avlidit
I går, söndagen den 17/1, kl 0630 somnade vår klubbmedlem Peter Jönsson in efter en längre tids sjukdom. Peter blev 68 år. Våra tankar går till Peters familj och nära vänner. Vi kommer att hedra vår kära klubbkamrat genom en kondoleansbukett till Peters familj. Detta ombesörjs av vår skattmästare i morgon tisdag. Vi kommer även att hedra minnet av Peter i samband med begravningen om familjen så önskar.
 
Peter har varit medlem i Svedala Rotaryklubb sedan 1996 och jag vet att Peter har fått flera nära vänner inom klubben. Fram tills för ett par år sedan var Peter den som utifrån sin spetskompetens varje vecka valde ut och presenterade vinerna vid klubbens vinlotteri, vilket alltid var intressant att få ta del av. Tillsammans med övriga klubbvänner i vinprovningsgruppen, deltog Peter vid flera utflykter och utlandsresor vilket skapade en fin gemenskap. På grund av sin sjukdom har vi inte sett Peter vid våra klubbmöten sedan en tid tillbaka, men vi hade alla en stor förhoppning om att Peter snart skulle vara tillbaka igen. Så blev det inte och jag beklagar verkligen sorgen över vår avlidna klubbkamrat!
 
Håll dig uppdaterad genom att logga in på klubbens hemsida
Vi kan glädjas åt att vi har en levande Facebooksida och en levande hemsida!
Håll dig uppdaterad genom att besöka klubbens Facebooksida och med jämna mellanrum även logga in på klubbens hemsida www.svedala.rotary2390.se
Bästa Rotaryhälsningar
 
Alf Rasmussen
President
Svedala Rotaryklubb
 
0700-90 35 37
 
 
 
 
 
 
Upcoming Events
Inställt pga Convid-19
22 jan 2021
 
Ledareskap i kristid med Johan Lundgren
Via Teams
29 jan 2021
12:45 – 13:30
 
Inställt pga Convid-19
05 feb 2021
 
Inför Bokrean med Anders Löfberg
Via Teams
12 feb 2021
12:45 – 13:30
 
Inställt pga Convid-19
19 feb 2021
 
Klubbsamråd
Via Teams
26 feb 2021
12:45 – 13:30
 
Inställt pga Convid-19
05 mar 2021
 
Konstverk i Svedala
Via Teams
12 mar 2021
12:45 – 13:30
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile