Presidenten har ordet...
 
Vem blir nästa Nobelpristagare i litteratur?
 
Stort deltagande vid fredagens digitala klubbmöte!
Vi var 40 närvarande klubbmedlemmar förutom tre gäster som i fredags med stort intresse lyssnade till Trelleborgs bokhandlare Anders Löfberg som tipsade oss inför årets bokrea. Gäster denna gång var Anette Asp, Titti Nordqvist och Bent Williams från Sturup Rotaryklubb. Vår egen "boktant" Anette Jelvemark Nordqvist hade fått förhinder, men önskar skicka en hälsning till klubbens medlemmar och beklagar att hon missade ett av året mest intressanta föredrag.
 
Anders Löfberg gav oss heta boktips inför årets bokrea, men också några bra tips utanför reakatalogen. Frågan om vem som blir nästa Nobelpristagare i litteratur var inte helt enkel att besvara, men vi kunde vara ganska säkra på att pristagaren inte är lyriker, inte är amerikansk, inte är internationell storsäljare, inte är välbekant för den stora publikmassan, men eventuellt kan tänkas komma från Afrika. Vi får helt enkelt vänta och se. Missa inte Inger Ekholm Svenssons reportage från föredraget på klubbens Facebooksida! 
 
Här kommer länkar till reakatalogen och till butiken på Algatan 50-52 i Trelleborg. (Du kopierar in respektive länk i din webbläsare.)
 
 
 
Lyckat digitalt genomförande!
Jag tror att jag har samtliga mötesdeltagare med mig i att utdela en stor eloge till vår klubbmästare John Tegger som var moderator för mötet och höll i tekniken!
Anders Löfberg använde möjligheten att framföra föredraget på plats på STC vilket säkrar ett optimalt tekniskt genomförande, något Anders uppskattade och särskilt uttryckte. Denna möjlighet erbjuds även för kommande föredragshållare.
 
Vid styrelsemötet den 11/2 resonerade vi bland annat kring förutsättningarna för att kunna spela in våra digitala klubbmöten så att medlemmar som haft förhinder vid mötestillfället kan erbjudas möjligheten att ta del av föredraget i efterhand via Facebook. För tillfället har dock Microsofts integritetspolicy satt en stopp för detta, men vi hoppas kunna återkomma med en lösning.
 
Hela 1460 kronor till projektlotteriet!
Ett fantastiskt glädjande resultat med 73 sålda lotter vid fredagens projektlotteri, vilket innebär hela 1460 kronor till klubbens välgörenhetsprojekt! Ett stort tack både till alla lottköpare och alla som skänkt de fina vinsterna! Eftersom det blev så många sålda lotter denna gång, har vi beslutat att utöka med även en femte vinst!
 
Ett stort grattis till vinnarna som denna gång blev:
 1. Peter Rodenstam
  Inbundna böcker "Där kräftorna sjunger" av Delia Owens och
  "Damen som köpte en buss och bara drog" av Judy Leigh + godis
  Gåva till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander
 2. Kenneth Olsson
  Inbunden bok "Styckerskan från lilla Burma" av Håkan Nesser + godis
  Gåva till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander
 3. Hans Järvestam
  Inbunden bok "Bara ett litet mord" av Carin Hjulström + godis
  Gåva till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander
 4. Sverker Nordgren
  En flaska rött vin "Piemonte Barbera Silenzio" från Italien
  Gåva till projektlotteriet från Bengt Eriksson
 5. Bo Hansson
  En flaska rött vin "Stony Cape Pinotage Cinsault" från Sydafrika
  Gåva till projektlotteriet från John Tegger
Vinsterna kan i vanlig ordning hämtas i receptionen på STC när du har vägarna förbi. Ring först STC:s växel 040-37 09 60 så att du vet att receptionen är öppen.
 
En-minutare vid klubbmötena
Glöm inte att du som klubbmedlem har möjlighet att hålla ett kort inlägg på ca en minut vid klubbmötena med aktuellt från ditt yrke. Detta handlar dels om att lära känna varandra och dels om att använda Rotary som ett värdefullt yrkesnätverk.
Så om du har intressanta nyheter från ditt yrkesliv som du gärna vill dela med dina klubbkamrater så kan du gärna höra av dig till undertecknad. Gör detta helst innan klubbmötet så att ditt och övriga inlägg kan planeras in i tidsschemat för mötet.
 
Genom programkommittén planerar vi även för att återkomma med mini-egon vid några av klubbmötena framöver. Exempelvis kan tre klubbmedlemmar hålla var sitt 10 minuters föredrag med aktuella nyheter från sina yrkesområden.
 
1000 kronor till Prostatacancerfonden
Vid styrelsemötet den 11/2 beslutade styrelsen att stötta Prostatacancerfonden med en gåva om 1000 kronor från Svedala Rotaryklubb. Detta görs i anledning av vår klubbmedlem Peter Jönssons bortgång och i samband med begravningsceremonin som ägde rum i Bosjöklosters kyrka den 9/2. På detta sätt önskar vi hedra minnet av vår avlidna vän och samtidigt stötta Prostatacancerfonden i deras viktiga arbete. Detta görs i samförstånd med Peters familj och när detta skrivs har pengarna redan överförts av vår skattmästare. Våra tankar går till Peters familj och nära anhöriga.
Hälsning från BOsjöklosters kyrka
Titti och jag, Reie, var ombedda av Anita att närvara
vid vår vän Peters jordfästning den 9 februari 2021 i Bosjöklosters vackra kyrka.

Kistan omgärdades av en mängd vackra blommor.
Det var en högtidlig begravningsgudstjänst med efterföljande jordbegravning.

Vi minns Peter med värme, glädje och tacksamhet.

Hälsningar Titti och Reie

Ta del av inspelade webbinar om ClubRunner på distrikts hemsida
Som tidigare mnt här i presidentbrevet, har distriktet nu under vintern anordnat fem korta webbinar, omkring en timme långa, där man onsdagskvällar kl 19-20 har gått igenom de olika funktionerna i ClubRunner. För närvarande återstår det sista webbinaret som äger rum onsdag kväll den 17/2 kl 19-20. Om du vill delta, anmäler du dig senast kl 14 samma dag på distriktets hemsida för att få en anslutningslänk.
 
Så här har programmet sett ut:
 • 20/1: Mejl, nyhets- och veckobrev, kontakter
 • 27/1: Medlemshantering och RI-integrering
 • 3/2: Evenemang, teckningslistor
 • 10/2: Organisation, funktionärer, behörighet, närvaro
 • 17/2: Klubbens hemsida
Webbinarerna har spelats in och lagts upp på distriktets hemsida. Du har således möjligheten att när som helst ta del av de inspelade webbinarerna via distriktets hemsida på följande länk https://rotary2390.se/page/cr-funktionswebbinar
 
Håll dig uppdaterad genom att logga in på klubbens hemsida
Vi kan glädjas åt att vi har en levande Facebooksida och en levande hemsida!
Håll dig uppdaterad genom att besöka klubbens Facebooksida och med jämna mellanrum även logga in på klubbens hemsida www.svedala.rotary2390.se
 
Kom ihåg att du alltid är välkommen att kontakta klubbens IT-ansvarige Roland Johansson om du behöver IT-support eller har frågor kring klubbens hemsida.
Du når Roland via roland.vemmenhog@hotmail.com eller på tel 0703-93 82 64.
SKIDFÖRE PÅ ROMELEÅSEN
Vår klubbmedlem Ulf Selin hälsar till oss med ett Coronaanpassat aktivitetstips om att det finns mycket fina längdskidspår om 1, 2 och 5 km på Romeleåsen.
Många av oss kommer ihåg Ulf Selins föredrag om Vasaloppet som han genomförde för några år sedan.
 
Bild till vänster med aktuellt motiv från Romeleåsens golfbana i Veberöd
Bästa Rotaryhälsningar
 
Alf Rasmussen
President
Svedala Rotaryklubb
 
0700-90 35 37
 
 
 
 
 
 
Upcoming Events
Inställt pga Convid-19
19 feb 2021
 
Klubbsamråd
Via Teams
26 feb 2021
12:45 – 13:30
 
Inställt pga Convid-19
05 mar 2021
 
Konstverk i Svedala
Via Teams
12 mar 2021
12:45 – 13:30
 
Inställt pga Convid-19
19 mar 2021
 
Ego föredrag av Fredrik Aksell
Via Teams
26 mar 2021
12:45 – 13:30
 
Inget möte, Långfredag
02 apr 2021
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile