Presidenten har ordet...
 
Årets framåtblickare 2020
 
Rune Nilsson mottog priset som Årets framåtblickare i Svedala kommun
 
Stort grattis till vår egen klubbmedlem och inkommande president Rune Nilsson som vid årets näringslivsgala i Svedala den 18 mars mottog priset som Årets framåtblickare 2020! Priset delas ut till företag i kommunen som drivs långsiktigt och hållbart, och som kan vara en god förebild för andra företag i kommunen. Näringslivsgalan arrangeras av Företagarna Svedala och Svedala kommun. På bilden ovan mottar Rune priset av kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester.

Motiveringen lyder så här:
 
"Rune Nilsson driver sedan många år framgångsrikt godisgrossistföretaget
2 Remmare AB i Svedala. Rune har på ett jordnära sätt byggt upp en lönsam verksamhet där han möter och gläder små och stora med sina produkter, långt utanför Svedalas gränser. Rune är en omtyckt företagare i kommunen, mentor och förebild samt en uppskattad medlem i olika företagsnätverk. I tider av motgång och ovisshet har Rune haft förmågan och modet att satsa och investera i utvecklingen av sitt företag."
 
I tider av pandemi och ovisshet har Rune haft modet att förvärva en hel godisfabrik och planerar att starta egen godistillverkning utöver grossistverksamheten när pandemin är över. På bilden nedan ser ni transporten av en hel produktionslinje anlända från Örebro till Runes lokaler på Bäckgatan i Svedala i november förra året.
rotary - en hållbar organisation?
Vid fredagens klubbmöte den 9 april får vi besök av inkommande guvernör Ulf Bingsård som delar med sig av sina tankar inför det kommande Rotaryåret på temat "Rotary - en hållbar organisation?" Missa inte detta!
 
Vår klubbmästare John Tegger mejlar i vanlig ordning ut anslutningslänk till samtliga klubbmedlemmar och gäster inför mötet. Som moderator för våra digitala möten håller John i det tekniska genomförandet. Klubbsamrådet börjar som vanligt efter lunch kl 12.45 och avslutas kl 13.30. Styrelsen är på plats från kl 12.30 för teknikkontroll och en kort avstämning inför mötet.
 
Varmt välkommen till fredagens digitala klubbmöte!
Vinstlista inför fredagens projektlotteri
Fortsatt fina vinster i projektlotteriet med vin- och boktema! Denna gång lottar vi bland annat ut ett utsökt rött vin från Bulgarien som Fredrik Aksell - som känner Bulgarien mycket väl - noggrant har valt ut åt projektlotteriet. Dessutom lottar vi ut ännu ett fint bokpaket med inbundna böcker och godis från Gun & Ronny Olander. För de teknikintresserade lottar vi ut en souvenir i form av en borrkärna från bygget av Öresundsbron 1996-2000.
 
Vinstchanserna är alltid höga i projektlotteriet och du är samtidigt med och stöttar klubbens välgörenhetsprojekt. Intäkterna går oavkortat till välgörenhet tack vare klubbmedlemmarna som skänkt de fina vinsterna till projektlotteriet!
 
Så här ser vinstlistan ut denna gång:
 1. Rött vin; Angels Estate Young Stallion 2017 från Thracian Valley, Bulgarien
  Årgång 2012 av detta vin utsedd bland de bästa 6% av alla viner i världen!
  Gåva till projektlotteriet noggrant utvalt av Fredrik Aksell
 2. Rött vin; Stony Cape Pinotage Cinsault från Western Cape, Sydafrika
  Gåva till projektlotteriet från John Tegger
 3. Bokpaket & godis; inbundna böcker (högklassig bakbok och roman) + choklad
  "Passionerat hantverk på Olof Viktors" av Jan Hedh

  "Midvinterblod" av Mons Kallentoft
  Gåva till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander
 4. Inbunden bok; "Den nya oredans tid" av Carl Bildt
  Gåva till projektlotteriet från Alf Rasmussen
 5. Borrkärna, souvenir från bygget av Öresundsbron 1996-2000
  En av två askar från klubbens innehav
Vinst 1
Vinst 2
Vinst 5
Vinst 3
Vinst 3
Vinst 4
Du deltar i projektlotteriet genom att swisha 20 kronor per lott till 123 616 0667.
Du kan swisha från och med nu och fram till kl 17 på fredag. Dragning äger rum under lördagen och vinnarna meddelas därefter av skattmästaren. Kom ihåg att du har möjlighet att ange vilken vinst du föredrar när du swishar. Annars tilldelas du vinst enligt vinstlistans nummerordning. Lycka till i dragningen!
herrens fruktan är vishetens begynnelse
Vid förra klubbmötet den 26 mars lyssnade vi till det intressanta egoföredraget av vår klubbmedlem - tillika kommunens utbildningschef - Fredrik Aksell som har varit lärare och rektor vid flera av Malmös skolar, bland annat Malmö latinskola. Fredrik kände väl till devisen "Herrens fruktan är vishetens begynnelse" som står inpräntad i guld på den vackra fasaden från 1878. Malmö latinskola grundades dock redan 1406 och är därmed en av Nordens äldsta läroinstitutioner. Den första skolan låg i anslutning till S:t Petri kyrka. I 1959 fick flickor för första gången tillträde till skolan.
malmö latinskola av i dag
Devisen i guld som är hämtat ur Psaltaren 111:10 var nog viktigare för dåtidens gossar som läste latin och kristendom än för dagens nästan tusen elever vid skolan. Vishetens begynnelse är i dag snarare de nio olika gymnasieprogrammen som alla ger behörighet till högskola. 2011-2014 byggdes skolan om med modern tillbyggnad och restaurang. Nya Malmö Latin används som ett samlingsnamn för de nya delarna.
glem ikkje
Några av er minns kanske att vi vid höstens fysiska klubbmöten ibland hade lite bakgrundsmusik till vårt projektlotteri? Om du undrar vilken musik det var så var det den nordnorska artisten Kari Bremnes som sjöng sin låt Glem ikkje (Glöm inte). Låten handlar om att inte låta de tunga dagarna ta över i ens liv så att man glömmer alla de ljusa dagarna. De tunga dagarna är inte sannare eller mer värda än de ljusa. Inte minst i dessa pandemitider kan detta vara något att tänka på. Om du önskar lyssna till Karin Bremnes låt, kommer här en länk som du kan kopiera in i din webbläsare:
https://www.youtube.com/watch?v=Qz6tesnZnWk
Håll dig uppdaterad - besök klubbens hemsida och Facebooksida
Vi kan alla glädjas åt att vi har en levande hemsida och en levande Facebooksida!
Håll dig uppdaterad genom att besöka klubbens hemsida svedala.rotary2390.se och klubbens Facebooksida.
 
Vår Facebooksida hålls ständigt uppdaterad med inlägg, foton och reportage från klubbmötena. Här har du även själv möjligheten att fylla på med inlägg och foton.
 
På klubbens hemsida kan du alltid se vad som är på gång både i vår egen klubb och inom distriktet som det finns länk till. Om du även loggar in får du översikt över medlemmarnas kontaktinfo och du kan uppdatera din egen profil, läsa protokoll från styrelsemöten och årsmöte, med mera. 
 
Du är alltid välkommen att kontakta klubbens IT-ansvarige Roland Johansson om du önskar IT-support eller har frågor kring klubbens hemsida. Du når Roland via roland.vemmenhog@hotmail.com eller på telefon 0703-92 82 64.
Bästa Rotaryhälsningar
 
Alf Rasmussen
President
Svedala Rotaryklubb
 
0700-90 35 37
 
 
 
 
 
 
Upcoming Events
Rotary - en hållbar organisation?
Digitalt möte via Teams
09 apr 2021
12:45 – 13:30
 
Konsten att skriva romaner, noveller o fackböcker
Via Teams
23 apr 2021
12:45 – 13:30
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile