Presidenten har ordet...
 
Konsten hjälper oss att tolka livet
 
En rundresa bland kommunens fantastiska konstverk
Vi var 30 närvarande förutom tre gäster vid fredagens klubbmöte där vi lyssnade till kommunens kultursamordnare Karin Leeb Lundberg som tog oss med på en mycket intressant och innehållsrik rundresa bland kommunens många konstverk. Från vår klubbmästare John Teggers nya sändningsstudio berättade Karin om sin syn på konst och om vad konst enligt henne handlar om; konsten hjälper oss att tolka livet. Det var även intressant att höra Karin berätta om konsten på Folkets hus, som vi ju har sett så många gånger i samband med att vi i många år hade våra klubblokaler där, och som i dessa flyttas eftersom fastigheten har sålts.
 
Bland de senaste årens större offentliga konstverk till kommunen, berättade Karin om Juvelen på Värbytorget i Bara med särskilt utvalt tegel från Bara Mineraler, om det unika konstverket Spadtag på Åkerbruket (se bild ovan från invigningen den
3 oktober 2018) och om Spiralen som nyligen invigdes vid Aggarpsskolens entré. (Klubbens proffsfotograf Pia Mumms foto av konstverket pryder vår hemsida.) Det var särskilt intressant att få höra om konstnärernas motiveringar och tankar bakom konstverken. Bland annat påmindes vi om hur spiralformen går igen i naturen och i universum i många sammanhang, exempelvis i uppbyggnaden av vårt eget DNA.
 
Läs mer om konstverken och om konstnärerna bakom verken på klubbens hemsida och på klubbens Facebooksida där Hans Järvestam och Inger Ekholm Svensson har lagt upp intressanta referat från föredraget.
DIGITALT FÖREDRAG FRÅN Ny TV-studio
Karin Leeb Lundberg höll sitt föredrag från John Teggers helt nya sändningsstudio på STC. Det är utan tvekan en stor tillgång för Svedala Rotaryklubb att vi förutom våra moderna klubblokaler kan dra nytta av modern sädningsteknik vid våra digitala klubbmöten. Våra fördragshållare ges möjligheten att framföra sina digitala föredrag på STC under John Teggers proffsiga sändningsledning och numera från en riktig TV-studio. På sin meritlista har John Tegger bland annat flera års erfarenhet från TV4.
1 460 kronor till projektlotteriet
Återigen ett mycket glädjande resultat vid fredagens projektlotteri med 73 sålda lotter och därmed 1 460 kronor till klubbens välgörenhetsprojekt! Och vilka fina vinster! Så ett stort tack till alla lottköpare och till klubbmedlemmarna som hade skänkt de fina vinsterna vilket gör att intäkterna från lotteriet går oavkortat till klubbens välgörenhetsprojekt!
 
Grattis till vinnarna som denna gång blev:
 1. Rune Nilsson
  En flaska exklusivt rött vin; Marqués de Riscal, Rioja reserva 2016
  Gåva till projektlotteriet från Jan Rodenstam
 2. Tommy Seeger
  En flaska anisbrännvin & en flaska malörtsbrännvin;
  Pernod, Paris och Bäska droppar, Sverige
  Gåvor till projektlotteriet från Pia Mumm
 3. Gunilla Nordgren
  Bokpaket med tre böcker och godis;
  "Den ensamma" av Håkan Nesser,
  "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser,
  "Vad gör de superokända människorna hela dagarna?" av Fredrik Lindström
  Gåvor till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander
 4. Åke Karlsson
  Bokpaket med roman och barnbok;
  "Tistelhonung" av Sara Paborn och "Matilda" av Roald Dahl
  Gåvor till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander och Bo Hansson
 5. Pia Mumm
  En flaska rött vin; "Stony Cape Pinotage Cinsault" från Sydafrika
  Gåva till projektlotteriet från John Tegger
Vinsterna kan i vanlig ordning avhämtas i receptionen på STC, men ring gärna först STC:s växel 040-37 09 60 för att försäkra dig om att receptionen är öppen.
naverlönnar på gång

Vid klubbsamrådet den 26 februari enades vi om att skänka en grupp om tre naverlönnar till kommunen med plantering i den stora cirkulationsplatsen på Malmövägen i Bara till glädje för Baraborna som länge önskat sig en uppgradering av cirkulationsplatsen. Naverlönnarna kommer att göra de tre befintliga körsbärsträden sällskap och kommunen kommer i samband med planteringen att göra om en del av gräsytan till blomsteräng. Vår ordförande för yrkes- och samhällstjänstkommittén Bo Hansson har följt upp i dialog med arbetsledaren Jon Springe på kommunens parkenhet och de har kommit överens om följande:

Kommunen beställer tre naverlönnar och står för plantering inkl. grävning i cirkulationsplatsen. Kommunen köper träden och fakturerar klubben. Totalpriset får inte överstiga 25-30 tkr för klubbens del. Kommunen och klubben planerar tillsammans ett PR-jippo i samband med planteringen. Arbetet planeras utfört under första halvåret 2021. Kommunen för dialog med Trafikverket som är väghållare.

hälsning till klubben från anita jönsson
Kära Rotaryvänner!
 
Ett stort varmt TACK för alla fina blommor, brev, kort och alla bidrag till Prostatacancerfonden.
Tack för alla varma tankar Ni har gett oss i vår stora sorg och saknad efter vår älskade Peter.
 
Anita
Nytt AG-möte den 21 mars
Vår vice president tillika assisterande distriktsguvernör (AG) Hans Järvestam har åter kallat presidenter och inkommande presidenter inom Söderslätt och Näset till ett digitalt distriktssamråd söndagen den 21 mars för uppföljning och avstämning. Hans leder mötet där även distriktsguvernör Stefan Knutsson och inkommande distriktsguvernör Ulf Bingsgård deltar. Förutom Hans deltar inkommande president Rune Nilsson och undertecknad från Svedala Rotaryklubb.
 
AG-området Söderslätt och Näset har numera ändrat namn och kommer framöver att benämnas Södra Skåne där även Staffanstorps Rotaryklubb numera ingår.
Således ingår följande sju Rotaryklubbar i vårt AG-område: Staffanstorp, Svedala, Skurup, Trelleborg, Trelleborg S:t Nicolai, Vellinge Skytt och Vellinge Falsterbo.
Håll dig uppdaterad - besök klubbens Facebooksida och hemsida
Vi kan alla glädjas åt att vi har en levande Facebooksida och en levande hemsida!
Håll dig uppdaterad genom att ta del av allt som händer på klubbens Facebooksida och med jämna mellanrum gå in på klubbens hemsida www.svedala.rotary2390.se
 
Du är alltid välkommen att kontakta klubbens IT-ansvarige Roland Johansson om du behöver IT-support eller har frågor kring klubbens hemsida. Du når Roland via roland.vemmenhog@hotmail.com eller på tel 0703-92 82 64.
Bästa Rotaryhälsningar
 
Alf Rasmussen
President
Svedala Rotaryklubb
 
0700-90 35 37
 
 
 
 
 
 
Upcoming Events
Inställt pga Convid-19
19 mar 2021
 
Ego föredrag av Fredrik Aksell
Via Teams
26 mar 2021
12:45 – 13:30
 
Inget möte, Långfredag
02 apr 2021
 
Rotary - en hållbar organisation?
Digitalt möte via Teams
09 apr 2021
12:45 – 13:30
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile