Presidenten har ordet...
 
De fantastiska konstverken i Svedala kommun
 
Vi hälsar kultursamordnare Karin Leeb Lundberg välkommen
Vid fredagens digitala klubbmöte får vi besök av kommunens kultursamordnare Karin Leeb Lundberg som kommer att ta oss med på en upptäcktsresa bland kommunens konstverk. Karin kommer att berätta om konstnärerna och hur de olika konstverken har kommit till. Det är vår ordförande för kommittén för PR och kommunikation, Inger Ekholm Svensson, som har tagit initiativet till detta intressanta föredrag och som kommer att inleda. Så missa inte detta tillfälle att få följa med på en exklusiv konstresa i det offentliga rummet i vår egen kommun!
Du kommer antagligen att bli både förvånad och imponerad...
 
Inger Ekholm Svensson har även tagit initiativet till konsttemat som pryder vår hemsida med fotografier av klubbens egen proffsfotograf Pia Mumm, såsom fotot ovan av konstverket Spiralen vid Aggarpsskolans entré. Hemsidan kommer att uppdateras successivt med nya fotografier och artiklar.
 
Vår klubbmästare John Tegger mejlar i vanlig ordning anslutningslänk till samtliga klubbmedlemmar och gäster inför mötet. John är dessutom moderator för våra digitala möten och håller i det tekniska genomförandet. Klubbsamrådet börjar som vanligt efter lunch kl 12.45 och avslutas kl 13.30. Styrelsen är på plats från kl 12.30 för teknikkontroll och en kort avstämning inför mötet. Gäster är välkomna!
 
Varmt välkommen till fredagens digitala klubbmöte!
 
Vinstlista inför fredagens projektlotteri
Fortsatt riktigt fina vinster i projektlotteriet där vi denna gång bland annat lottar ut ytterligare fina bokpaket från Gun & Ronny Olander och ett exklusivt Riojavin från Jan Rodenstam. Det finns således all anledning att vara med och tävla om de riktigt fina vinsterna! Vinstchanserna är alltid höga i projektlotteriet och samtidigt stöttar du klubbens biståndsprojekt.
 
Så här ser vinstlistan ut denna gång:
 1. En flaska exklusivt rött vin
  Marqués de Riscal, Rioja reserva 2016

  Gåva till projektlotteriet från Jan Rodenstam
 2. En flaska anisbrännvin och en flaska malörtsbrännvin
  Pernod, Paris och Bäska droppar, Sverige

  Gåvor till projektlotteriet från Pia Mumm
 3. Bokpaket; tre böcker och godis
  "De ensamma" och "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser samt "Vad gör alla superokända människor hela dagarna?" av Fredrik Lindström

  Gåvor till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander
 4. Bokpaket; roman och barnbok
  "Tistelhonung" av Sara Paborn och "Matilda" av Roald Dahl

  Gåvor till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander och Bo Hansson
 5. En flaska rött vin
  Stony Cape Pinotage Cinsault, Sydafrika

  Gåva till projektlotteriet från John Tegger
Vinst nr 5 endast vid fler än 60 sålda lotter.
 
Du deltar i projektlotteriet genom att swisha 20 kronor per lott till 123 616 0667.
Du kan swisha från och med nu och fram till och med fredagen. Dragning äger rum lördagen och vinnarna meddelas därefter av skattmästaren. Glöm inte att du har möjlighet att ange vilket vinstnummer du föredrar när du swishar. Annars tilldelas du vinst enligt vinstlistans nummerordning. Lycka till i dragningen!
 
Tack till alla lottköpare och tack till klubbmedlemmarna som skänkt de fina vinsterna vilket gör att pengarna som kommer in kan gå oavkortat till välgörenhet!
 
Fler boktips - denna gång från Monica Ivesköld
I de två senaste presidentbreven har vi i kunnat ta del av goda boktips från klubbens egen "boktant" Anette Jelvemark Nordqvist i samband med årets bokrea. Detta har uppskattats av många klubbmedlemmar, däribland vår författare och bokrecensent Monica Ivesköld som också önskar bidra med några boktips. Inte minst i dessa Coronatider med restriktioner och social distansering kan ju böcker vara ett bra och givande alternativ för många, vilket även har lagt till grund för boktemat vid våra senaste projektlotterier.
 
Nedan följer utdrag ur tre av Monicas senaste bokrecensioner. Det finns mer att läsa på Monicas blogg http://www.monicaiveskold.se/?s=bokrecension
"hittebarnet" av stacey halls
Boken, en historisk roman från 1700-talet, är gripande och jag läste långt ut på nätterna. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Det finns så mycket i den som tar tag i hjärtat.
Inledningen bygger på att Foundlinghemmet som numera är ett museum i London, tog emot ogifta mödrars nyfödda barn som annars riskerade att bli övergivna.
"Bess tittar upp mot byggnaden framför sig. På avstånd hörs barnröster. Hon ska äntligen hämta hem sin utom-äktenskapliga dotter Clara. Hon ber och hoppas att flickan lever efter sex år i Foundlinghemmets vård. Hon får ett än värre besked. Clara har redan hämtats av henne själv."
Bess inleder en förtvivlad jakt för att ta reda på vem som har tagit hennes lilla flicka och varför.
Jag rekommenderar varmt denna underbara bok som jag ger 4 av 5 pennor.
/Monica
"jordanden" av susanne boll
En spänningsroman som tog helt över. Det gick inte att släppa den.
En man hittas ihjälfrusen och våldtagen i Judarskogen och Veras vän, polisen Kenneth Karlsson, får fallet på sitt bord. Vera drabbas av symptom på posttraumatisk stress och hennes nya kärlek, den före detta fotbollsspelaren Nico Larsson, rids av självtvivel i sin nya karriär som musiker och söker stöd hos en shaman. Vera har sett hur den typen av alternativ läkekonst kan stjälpa snarare än hjälpa människor, och fallet hon och Kenneth arbetar med gör inget för att skingra hennes oro. Ytterligare en man hittas brutalt våldtagen och ondskan kommer dem oroväckande nära medan kylan äter upp dem inifrån, denna iskalla Stockholmsvinter.
Jag rekommenderar verkligen den här boken som jag ger 4,5 av 5 pennor. Bättre än så här kan det knappast bli. /Monica
"det hon slåss för" av andreas ek
Denna spänningsroman var en överraskning. På lunchen öppnade jag boken och läste prologen. Sen var jag fast.
Mats Cronstedt, vd på Sveriges mest framgångsrika advokatfirma, drabbas av ett inbrott och blir bestulen på sin mörkaste hemlighet. När en anställd hittas mördad förstår Mats att det har kopplingar till stölden och att han kan stå på tur.Jannica Brandt på enheten för grova brott i södra Stockholm får huvudansvaret för mordutredningen. Tillsammans med kollegorna nystas ärendet upp och ett avslöjande som visar sig dölja en fruktansvärd sanning skapar ett eko runt om i världen.
"Det hon slåss för" är den andra delen i serien om den ambitiösa utredaren Jannica Brandt och det yttre befälet Patrick Rydh vars insatser på fältet får en avgörande roll i utredningen.
Jag ger boken 4 av 5 pennor. Spänningen höll sig genom hela boken. Dessutom gillade jag skarpt slutet som bjöd på det lilla extra.
/Monica
det händer mycket på vår facebooksida
Du har väl inte missat allt som händer på klubbens Facebooksida? Tack vare vår kommunikationsansvarige Inger Ekholm Svensson kan vi glädjas åt en högst levande Facebooksida som ständigt uppdateras. Här kan du ta del av Ingers reportage från våra klubbmöten, ofta med intressanta vinklingar. Dessutom kan du lära känna dina vänner inom klubben bättre. Då vi för närvarande saknar möjligheten att mingla i samband med våra fysiska fredagsmöten, har Inger i stället öppnat upp vår Facebooksida för lite "mingel". Just nu presenteras medlemmarna i styrelsen en efter en med bilder och reportage, och visst bjuds det även på några överraskningar som du antagligen inte kände till.
Visste du t ex att Gertåke Carlsson har krossat fram diamanter i Sibirien? Visste du att Hans Järvestam blev tagen som gisslan och fick sitta i fångenskap på FN-uppdrag i f.d. Jugoslavien? Och visste du att Ingegerd Eriksson var klubbens första kvinnliga president? Kanske har du egna idéer och tips på innehåll till vår Facebooksida? Kontakta i så fall Inger.
 
Fotot till vänster: Hans Järvestam med sin fina Mercedes 190 av årsmodell 1960 (från reportaget på Facebook)
Håll dig uppdaterad - besök klubbens hemsida och Facebooksida
Vi kan alla glädjas åt att vi har en levande Facebooksida och en levande hemsida!
Håll dig uppdaterad genom att ta del av allt som händer på klubbens Facebooksida och med jämna mellanrum gå in på klubbens hemsida www.svedala.rotary2390.se
 
Kom ihåg att du kan alltid kontakta klubbens IT-ansvarige Roland Johansson om du behöver IT-support eller har frågor kring klubbens hemsida. Du når Roland via roland.vemmenhog@hotmail.com eller på tel 0703-92 82 64.
Bästa Rotaryhälsningar
 
Alf Rasmussen
President
Svedala Rotaryklubb
 
0700-90 35 37
 
 
 
 
 
 
Upcoming Events
Konstverk i Svedala
Via Teams
12 mar 2021
12:45 – 13:30
 
Inställt pga Convid-19
19 mar 2021
 
Ego föredrag av Fredrik Aksell
Via Teams
26 mar 2021
12:45 – 13:30
 
Inget möte, Långfredag
02 apr 2021
 
Rotary - en hållbar organisation?
Digitalt möte via Teams
09 apr 2021
12:45 – 13:30
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile