Presidenten har ordet...
 
Egoföredrag av utbildningschef Fredrik Aksell
 
Fredrik om sin livsresa och rollen som kommunens utbildningschef
Kommunens utbildningschef Fredrik Aksell blev medlem i Svedala Rotaryklubb förra året och nu på fredag ska vi äntligen få bekannta oss bättre med Fredrik som kommer att berätta om sin bakgrund och spännande livsresa. Inte minst kommer vi att få en inblick i rollen som utbildningschef i Svedala kommun och utmaningarna i tider med konkurrens om lärarana och Coronapandemi. Missa inte detta! 
 
Vår klubbmästare John Tegger mejlar i vanlig ordning anslutningslänk till samtliga klubbmedlemmar och gäster inför mötet. John är dessutom moderator för våra digitala möten och håller i det tekniska genomförandet. Klubbsamrådet börjar som vanligt efter lunch kl 12.45 och avslutas kl 13.30. Styrelsen är på plats från kl 12.30 för teknikkontroll och en kort avstämning inför mötet. Gäster är välkomna!
 
Varmt välkommen till fredagens digitala klubbmöte!
Vinstlista inför fredagens projektlotteri
Fortsatt fina vinster i projektlotteriet där vi denna gång bland annat lottar ut ett riktigt fint italienskt årgångsvin från Jan Rodenstam och ännu ett generöst bokpaket med böcker och choklad från Gun & Ronny Olander. Vinstchanserna är alltid höga i projektlotteriet och samtidigt är du med och stöttar klubbens välgörenhetsprojekt. Ett stort tack till klubbmedlemmarna som skänkt de fina vinsterna vilket gör att intäkterna från projektlotteriet går oavkortat till välgörenhet!
 
Så här ser vinstlistan ut denna gång:
 1. En flaska rött vin
  Amore Appassimento 2018 från Veneto, Italien

  Gåva till projektlotteriet från Jan Rodenstam
 2. En flaska rött vin
  Stony Cape Pinotage Cinsault från Sydafrika

  Gåva till projektlotteriet från John Tegger
 3. En flaska riktig äppelcider
  Cidre Doux från Normandie, Frankrike

  Gåva till projektlotteriet från Jan Rodenstam
 4. Bokpaket; två inbundna böcker och choklad
  "Levande och döda i Winsford" av Håkan Nesser
  "I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt

  Gåva till projektlotteriet från Gun & Ronny Olander
 5. Påskkrimpaket; två inbundna böcker och påskägg (choklad)
  "Änkorna" av Pascal Engman
  "Mytomanen" av Sofie Sarenbrant

  Gåva till projektlotteriet från Alf Rasmussen
Du deltar i projektlotteriet genom att swisha 20 kronor per lott till 123 616 0667.
Du kan swisha från och med nu och fram till kl 17 på fredag. Dragning äger rum lördagen och vinnarna meddelas därefter av skattmästaren. Kom ihåg att du har möjlighet att ange vilken vinst du föredrar när du swishar. Annars tilldelas du vinst enligt vinstlistans nummerordning. Lycka till i dragningen!
fina bokpaket från gun & ronny olander
Ett särskilt tack till Gun & Ronny Olander som generöst har skänkt många fina bokpaket till projektlotteriet! Ännu ett bokpaket från Gun & Ronny lottar vi ut denna gång med romanen Levande och döda i Winsford av Håkan Nesser och romanen I denna ljuva sommartid av Mari Jungstedt samt choklad. Bild på bokpaketet ser du här bredvid. Som Gun har uttryckt det passar böcker extra bra i tider som dessa med social distansering.
Då kan man likväl träffa andra människor...
ett extra paket med påskkrim och påskägg
Vad kan väl passa bättre nu inför påsk än att utöka projektlotteriet med ett paket med påskkrim? Paketet består av thrillern Änkorna av Pascal Engman och spänninsgromanen Mytomanen av Sofie Sarenbrant
(se Monica Iveskölds boktips nedan) samt en påse påskägg (choklad). Med önskemål om Glad Påsk från undertecknad!
boktips från monica ivesköld
Vår klubbmedlem, författare och bokrecensent Monica Ivesköld önskar denna gång särskilt tipsa oss om Sofie Sarenbrant som i år firar 10 år som "samtidsdeckarens drottning" och som 2020 för andra året i rad mottog priset som Årets svenska deckarförfattare. På Monicas blogg www.monicaiveskold.se kan du läsa Monicas recensioner av Sofie Sarenbrants romaner Mytomanen, Tiggaren och Vila i frid.
 
Sofie Sarenbrants senaste roman Mytomanen bjuder på en intrig som skulle kunna vara hämtad direkt från dagens löpsedlar. Boken är den åttonde i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld och utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på?
 
Boken finns med bland vinsterna som lottas ut denna. Monica beskriver romanen som oerhört spännande och ger den 4 av 5 pännor.
säljstart för bovieran den 6 april
Bovieran har meddelat att säljstart för alla lägenheter äger rum tisdagen den 6 april kl 1700. Säljstarten sker helt digitalt och alla som har anmält sitt intresse via Bovierans hemsida www.bovieran.se har möjlighet att delta. Onsdagen den 31 mars släpps dessutom en nyproducerad förtursfilm för projektet i Svedala.
 
Så för alla som önskar att bo vid rivieran, fast i Svedala, är det nu det händer!
Håll dig uppdaterad - besök klubbens Facebooksida och hemsida
Vi kan alla glädjas åt att vi har en levande Facebooksida och en levande hemsida!
Håll dig uppdaterad genom att ta del av allt som händer på klubbens Facebooksida och med jämna mellanrum gå in på klubbens hemsida www.svedala.rotary2390.se
 
Du är alltid välkommen att kontakta klubbens IT-ansvarige Roland Johansson om du behöver IT-support eller har frågor kring klubbens hemsida. Du når Roland via roland.vemmenhog@hotmail.com eller på tel 0703-92 82 64.
Bästa Rotaryhälsningar
 
Alf Rasmussen
President
Svedala Rotaryklubb
 
0700-90 35 37
 
 
 
 
 
 
Upcoming Events
Ego föredrag av Fredrik Aksell
Via Teams
26 mar 2021
12:45 – 13:30
 
Inget möte, Långfredag
02 apr 2021
 
Rotary - en hållbar organisation?
Digitalt möte via Teams
09 apr 2021
12:45 – 13:30
 
Visa hela listan
Please add mailservice@clubrunner.ca to your safe sender list or address book.
To view our privacy policy, click here.
 
ClubRunner
102-2060 Winston Park Drive, Oakville, ON, L6H 5R7
ClubRunner Mobile