Svedala Församling i COVID-tider!

Svedala församlings verksamhet i Covid -19 tider
Fredagen den 18 september hade vi besök på vårt klubbmöte av Svedala Församlings diakon Kerstin Carlsson.
Diakoni är en av kyrkans viktigaste grundpelare, berättade Kerstin och likaså är kyrkans sociala arbete med bl a rådgivning gällande ekonomi en viktig del. Hennes erfarenhet är, att man kämpar med sin ekonomi in i det sista innan man ber om hjälp. Och kyrkan är noga med att följa upp det ekonomiska biståndet för dom som önskar denna hjälp.

Svedala Församling i COVID-tider! Hans Jarvestam 2020-09-19 22:00:00Z 0

Besök av Joakim Ollén

Besök av Kunskapsportens VD Joakim Ollén

Under ett frukostmöte i juli månad, fick Svedala Rotaryklubb möjlighet att besöka den nya spännande byggnaden som växt fram nästan mitt emot Tunnbrödsbageriet. En tvåvånings byggnad med solpaneler och växthusliknande känsla och en utemiljö med gamla byggnader, bollplan och lekplats. Kreativt och utvecklande, så kändes det när vi besökte Åkerbrukets förskola.
Och nu fick vi möta denna VD för Kunskapsporten, som tycker att hus ska byggas så att ute ska kännas som inne och ta tillvara på naturens krafter och resurser. Vision och ambition går hand i hand, så byggnader blir "Lärande hus där man tänker lite bättre". Innan Joakim blev VD för Kunskapsporten var han VD för Akademiska Hus och där myntade han begreppet - I våra hus tänker man lite bättre.

Besök av Joakim Ollén Hans Jarvestam 2020-09-12 22:00:00Z 0

Klubbmöten igång igen varje fredag!

Corona pandemins utbrott i mars stängde ner många verksamheter. Så också våra regelbundna klubbmöten på STC i Svedala. Men nu är vi igång igen. Vi har haft två sommarmöten i form av frukostmöten och besökte bl.a. den nya förskolan Åkerbruket i Svedala och på augustimötet fick vi lyssna till vår medlem Dave Servin som berättade om årets skördeläge inom jordbruks sektorn. Men från och med den 4 september så har vi återstartartat våra veckomöten i Svedala Rotaryklubb varje fredag. Vi träffas som vanligt på Svedala Trade center (STC) kl. 12.00 och i den nya och fina lokalen har vi kunnat öka utrymmet så att vi får lite bättre s.k. social distans. En annan stor nyhet är att vi nu sänder våra klubbmöten online!

Klubbmöten igång igen varje fredag! Hans Jarvestam 2020-09-05 22:00:00Z 0

Presidentskifte 26 juni

Svedala Rotaryklubb genomförde den 26 juni Presidentskifte inför det nya Rotaryåret som börjar den 1 juli. Peter Rodenstam lämnade över klubban och kedjan till inkommande president Alf Rasmussen. Det var det första fysiska mötet sedan vi stängde ner våra regelbundna fredags luncher i mars på grund av Corona epidemin. Vi var totalt 40 medlemmar och gäster och vi hade gott om plats vid borden. Vi har genomfört och provat distansmöten via nätet vid något tillfälle under våren. Men att träffas fysiskt är bäst!

Vi blev serverade stekt tupp med grillad nypotatis och det smakade utmärkt i sommarvärmen. Och vilken fantastisk utsikt mot den fina Bokskogens golf green!
Vid vårt möte passade vi på att uppvakta några "0-jubilarer", något som vi fått vänta med då vi inte haft klubb möten på ett tag. Reie Nordqvist, Diana Kjärsgård samt Alf Rasmussen fick motta blomster kvastar och hyllades vid klubbmötet med ett 3-faldigt leve HURRA, HURRA, HURRA!

Sex medlemmar fick motta PHF medaljer!
Inom Rotary finns det möjlighet att dela ut medaljer för särskilda insatser. Sex (6) av klubbens medlemmar fick en "Paul Harris Fellow medalj", en medalj som bär namnet efter grundaren av Rotary 1905 i USA, Paul Harris. I ett kommande "Presidentbrev" från Alf Rasmussen får alla medlemmar en närmare information om detta.

Presidentskifte 26 juni Hans Järvestam 2020-06-28 22:00:00Z 0

inställda möten på grund av Covid-19

Våra möten kommer att vara inställda tillsvidare för att minska risken att sprida covid-19 viruset. Följ uppdateringarna här på vår hemsida när det är dags att ses igen. På återseende.
inställda möten på grund av Covid-19 Roland Johansson 2020-04-21 22:00:00Z 0

Föredrag 13/3 EGO-föredrag med Pia Mumm

Många av oss minns säkert Pias fantastiska fotoutställning, på Folkets hus för några år sedan. Gigantiska foton, säkert två meter höga och bilder på kvinnor. Kvinnor i festkläder, vackra smycken, festfrisyrer, höga klackar. Och med jaktgeväret i handen istället för aftonväskan. Pia säger om sin utställning "Jag ville få fram kontrast i jaktkläder med det manliga och kvinnliga kläderna och dessutom är det kul att kombinera jaktintresset med mitt yrke som fotograf" Utställningen kallar hon Jägarinnor. Kontrasterna gjorda att man stannade, tittade och upptäckte nya saker och Pia berättade. Det var då Pia fick en inbjudan att som gäst delta i ett Rotarymöte.
Föredrag 13/3 EGO-föredrag med Pia Mumm 2020-03-13 23:00:00Z 0

Inställda möten

Våra möten kommer att vara inställda framöver för att minska risken att sprida covid-19 viruset. Tidigaste start på våra möten igen är 17 april. Följ uppdateringarna här på vår hemsida när det är dags igen. På återseende.
Inställda möten 2020-03-12 23:00:00Z 0

Svedala Kulturskola

Fredagen 6 mars presenterade Mats Olofsson Svedala Kulturskolas verksamhet. Ett av våra stipendier går till elev i denna skola numer. Än är inte kriterierna fastslagna för stipendiet och det kan vara så att mer än en elev får dela på stipendiet. När stipendiaten/stipendiaterna är utsedda så är Mats och eleven/rna välkomna till ett av våra möten för att presentera sig.
Du kan även se bilder mm här https://www.facebook.com/svedalarotaryklubb
Svedala Kulturskola 2020-03-09 23:00:00Z 0